Formule 4 keert terug tijdens de FIA Motorsport Games 2022

De Formule 4 – de opstapklasse van de formule wagens – keert terug naar de FIA Motorsport Games 2022 die van 26 tot en met 30 oktober gehouden zullen worden in Frankrijk. Deelnemers van over de hele wereld zullen strijden in identieke KCMG Formule 4-machines in hun poging om goud te winnen voor hun land.

KCMG F4 FIA Motorsport games

Het in juni 2019 gelanceerde KCMG Formula 4-chassis (KC MG01) werd voor het eerst gebruikt tijdens de FIA ​​Motorsport Games 2019 in Vallelunga, Italië. Team Italië won met Andrea Rosso de gouden medaille in de hoofdrace tijdens het debuutevenement.

De wedstrijd van 2019 bevatte coureurs uit Italië, Duitsland, Finland, Australië, Frankrijk, Spanje, Hongarije, Ierland, Brazilië, Koeweit, Tsjechië, Portugal, Israël, Rusland, Nieuw-Zeeland, Japan, Denemarken, Maleisië en België.

De Formule 4 is een van de zes grondleggers van de FIA ​​Motorsport Games 2019 die terugkeren voor een enorm uitgebreid evenement in 2022, dat plaatsvindt in Marseille, Frankrijk.

Elke nationale sportautoriteit van de FIA ​ krijgt de mogelijkheid om één coureur in te schrijven voor de Formule 4-evenementen die worden verreden op Circuit Paul Ricard.

De  carbon monocoque en structurele onderdelen worden vervaardigd door KCMG Composites in Taiwan. De KC-MG01 wordt aangedreven door een 176 pk sterke 1.4-liter turbomotor met een 12 kW-accu.

Een vloot van Formule 4-auto’s zal namens de FIA ​​worden gebruikt voor de Motorsport Games van 2022. Zodra hun deelname is bevestigd, hoeven coureurs die de landen vertegenwoordigen alleen maar te arriveren met hun racepak, helm en licentie – hun auto en bemanning zullen bij aankomst op hen wachten.

Bij de FIA ​​Motorsport Games ligt de focus in de Formule 4 echt op de coureur. Alle auto’s die deelnemen op Circuit Paul Ricard zullen identieke specificaties en afstellingen hebben en alle coureurs en technici hebben toegang tot gegevens van elke concurrent.

“Dit programma is heel speciaal voor mij”, zegt Paul Ip, oprichter van KCMG.

“Ik besprak voor het eerst de mogelijkheid dat KCMG de F4-auto voor de FIA ​​Motorsport Games zou maken met Charlie Whiting in Macau in 2018. Het was een eer om de auto’s te zien racen in Vallelunga in 2019. We hebben lang moeten wachten op een nieuwe editie van de motorsport games!”

“Ik ben verheugd dat de FIA ​​ervoor heeft gekozen om de KC MG-01 opnieuw te gebruiken en ik ben erg enthousiast over het evenement in Marseille en Paul Ricard later dit jaar.”

De FIA ​​Motorsport Games Formula 4-competitie begint op vrijdag 28 oktober met een aantal vrije trainingen van 30 minuten. De kwalificatie en een kwalificatierace van 20 minuten worden verreden op zaterdag 29 oktober en zondag staat de 30 minuten durende hoofdrace voor de gouden, zilveren en bronzen medailles op het programma.


Foto: Persbericht FIA Motorsport Games

Deel dit artikel
Standaard afbeelding
Daan Kalksma

Daan Kalksma is the owner and chief editor of Daka Racingphotos. He also takes care of PR and contacts with drivers, circuits and advertisers.

Artikelen: 31

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.