Endurance-races met LMP3- en GT3-machines maken hun debuut tijdens de FIA Motorsport Games

Tijdens de tweede editie van de FIA Motorsport Games staat er een nieuwe discipline op het programma. Tijdens deze editie zullen LMP3 en GT3 bolides van verschillende landen het tegen elkaar opnemen in een 150 minuten durende endurance race.

FIA Motorsport Games Endurance

Met de twee klassen die gelijktijdig op de baan strijden om de overwinning, zal deze discipline de eerste zijn waar meerdere gouden medailles in één race te winnen zijn.

GT3-spec auto’s raceten in 2019 tijdens de eerste editie van de FIA ​​Motorsport Games al mee als onderdeel van de GT Cup. Ze zullen dit jaar naast de GT en GT sprint evenementen ook meedoen tijdens het endurance evenement. Voor de LMP3 auto’s is dit de eerste keer dat zei mee zullen doen tijdens het evenement.

LMP3-auto’s zijn Le Mans prototypes met een gesloten cockpit. Ze hebben een 5,6 liter V8 motoblok onder de motorkap liggen die 455 pk produceert.

Sinds de introductie zijn de LMP3 auto’s een wereldwijd platform geworden en zijn de auto’s opgenomen in verschillende competities, waaronder de European Le Mans Series, Asian Le Mans Series, Michelin Le Mans Cup en Road to Le Mans, evenals het in de VS gevestigde IMSA WeatherTech SportsCar Championship en de Prototype Cup Germany.

De FIA ​​Motorsport Games Endurance-competitie staat open voor teams bestaande uit minimaal twee en maximaal drie coureurs, waarbij het maximale aantal coureurs één Platinum-, één Silver- en één verplichte Bronze-coureur is.

De Endurance-competitie begint met twee vrije trainingen van 60 minuten. De kwalificatie wordt verdeeld in drie segmenten van 15 minuten (één voor elk van de drie coureurs), waarbij de grid wordt bepaald door de gemiddelde tijd van alle drie de coureurs per auto.

De hoofdrace van 150 minuten op het 5.770 kilometer lange circuit zal bestaan ​​uit twee verplichte pitstops, elk inclusief tanken, het wisselen van alle vier de banden en het wisselen van coureur.

Marek Nawarecki, directeur van FIA Sports and Touring Cars, zei: “De wereld van endurance racen is van nature divers en inclusief. In grote endurance-series zien we teams en coureurs die landen uit alle continenten vertegenwoordigen.”

“FIA Motorsport Games Endurance wordt ook het eerste FIA-evenement voor LMP3-auto’s. Dit platform is al succesvol gebleken en wordt wereldwijd door verschillende kampioenschappen geadopteerd. Endurance-racen zit in een stijgende lijn qua populariteit, daarom is het mooi dat we deze discipline nu ook kunnen toevoegen aan de FIA Motorsport Games.

Ook benieuwd naar de Formule 4 klasse tijdens de FIA Motorsport Games? Lees dan dit artikel!


Foto: Persbericht FIA Motorsport Games

Deel dit artikel
Standaard afbeelding
Daan Kalksma

Daan Kalksma is the owner and chief editor of Daka Racingphotos. He also takes care of PR and contacts with drivers, circuits and advertisers.

Artikelen: 31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.