Raffaele Marciello en de teruggekeerde Maro Engel behalen een soevereine overwinning op de Nürburgring

Raffaelle Marciello is halftijds kampioen in het ADAC GT Masters kampioenschap. Na de overtuigende kwalificatie op zaterdagochtend won de pole-sitter van het Mercedes Mann-Filter Team op zaterdagmiddag de race op de Nürburgring. Samen met zijn teamgenoot Maro Engel won hij de zevende van in totaal veertien races in het Duitse GT-kampioenschap met de #48 Mercedes-AMG GT3 Evo. Hierbij nam hij de leiding in het algemeen klassement. “Natuurlijk ben ik heel blij met de overwinning. Maar er is altijd wel iets dat verbeterd kan worden. We moeten ook in de volgende races topprestaties blijven leveren”, zei Raffaele Marciello, die zondag de tweede seizoenshelft ingaat als leider van het klassement.

Rafaelle Marciello Maro Engel
ADAC GT Masters 7. + 8. Rennen Nürburgring 2022 – Foto: Gruppe C Photography

Zaterdagmiddag beleefden de toeschouwers op de Nürburgring een spectaculaire race met veel duels en prachtige inhaalmanoeuvres. Pole-sitter Raffaele Marciello trok direct na de start weg van het veld en breidde continu zijn voorsprong uit. Door een safety car fase verloor de Mercedes-AMG-fabriekscoureur zijn voorsprong van meer dan zes seconden. Desalniettemin kon hij bij de verplichte pitstop, die hij als een van de laatste coureurs voltooide, zijn voertuig overdragen aan Maro Engel met een voorsprong van meer dan drie seconden. De 36-jarige Maro Engel die terugkeerde in de ADAC GT Masters controleerde het veld vanaf de leiding en kwam na 41 ronden als eerste over de finish.

Achter hen bekroonde Sven Müller een sterke inhaalrace en een tactisch meesterwerk van het Allied Racing team met de tweede plaats. Müller’s teamgenoot Joel Sturm had zich in de eerste helft van de race met de #22 Porsche 911 GT3 R van de zevende naar de vierde plaats opgewerkt. Na een vroege pitstop en zeer snelle rondetijden klom Sven Müller op naar de tweede plaats, die hij tot aan de finish kon verdedigen. Op de derde plek stond het duo Fabian Schiller en Jules Gounon met hun Mercedes AMG GT3 van het Drago racing team.

De race viel wat tegen voor Christian Engelhart en Ayhancan Güven. Het duo van Team Joos Sportwagentechnik begonnen als leiders van het klassement aan de race vanaf de derde plaats op de grid. Helaas verloren zei tijdens de pitstop twee plaatsen met hun Porsche 911 GT3 en kwamen ze als vijfde over de finish. Met dit resultaat hebben ze hun leiding in het klassement doorgegeven aan Rafaelle Marciello.

Rafaelle Marciello Maro Engel
ADAC GT Masters 7. + 8. Rennen Nürburgring 2022 – Foto: Gruppe C Photography

Maro Engel: “Raffaele heeft het geweldig gedaan vandaag. Hij gaf de auto aan mij over met een goede voorsprong en goede banden. We wilden zoveel mogelijk overwinningen behalen dit seizoen, vandaag was een goede start. Morgen doe ik de kwalificatie en natuurlijk zal ik alles geven.”

Raffaele Marciello: “Ik ben erg blij om de cockpit met Maro te delen. Hij is absoluut een van de, zo niet de beste GT-coureur ter wereld.”

Deel dit artikel
Standaard afbeelding
Daan Kalksma

Daan Kalksma is the owner and chief editor of Daka Racingphotos. He also takes care of PR and contacts with drivers, circuits and advertisers.

Artikelen: 31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.