Porsche staat te popelen om het seizoen met succes af te sluiten bij het Formule E-debuut in Seoul

Seizoen 8 van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap loopt ten einde met een première en een jubileum tijdens de Seoul E-Prix op 13 en 14 augustus. De innovatieve elektrische raceserie wordt voor het eerst gehouden in de Zuid-Koreaanse hoofdstad waar de 99ste en de 100ste Formule E races verreden zullen worden.

TAG Heuer Porsche Formule E Team
André Lotterer – TAG Heuer Porsche Formule E Team

Het TAG Heuer Porsche Formule E Team heeft twee Porsche 99X Electric raceauto’s op de baan tijdens de laatste races van het seizoen – met coureurs Pascal Wehrlein, die dit jaar in Mexico City Porsche’s eerste Formule E-overwinning behaalde, evenals André Lotterer, die na drie jaar zijn laatste wedstrijd voor het team zal rijden.

Rondes 15 en 16 van dit seizoen zijn de laatste races voor de Gen2 elektrische formulewagens. De Formule E gaat in seizoen 9 een nieuw tijdperk in met de Gen3-auto’s. Florian Modlinger, Director Factory Motorsport Formula E zei: “In Seoul willen we laten zien waartoe we in staat zijn met de Gen2-auto voordat we ons in een intense voorbereiding op Gen3 storten.”

In het rijdersklassement van het ABB FIA Formula E World Championship staat Pascal Wehrlein op de 10de plaats met 65 punten. André Lotterer staat 11e met 63 punten. Met 128 punten in het teamklassement staat het TAG Heuer Porsche Formula E Team zesde met nog twee races te gaan.

André Lotterer Formule E
André Lotterer

André Lotterer:

Je rijdt je laatste races voor het TAG Heuer Porsche Formula E Team in Seoul. Hoe vind je het om afscheid te nemen?

“Eerlijk gezegd heb ik er niet echt over nagedacht. Er is gewoon veel te doen de afgelopen weken. Ik ben in ieder geval heel dankbaar voor de afgelopen drie jaar met het team en onze partners. We hebben samen hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Het was een eer om met Porsche en dit geweldige team een ​​nieuw hoofdstuk in de autosport te beginnen. Hoogtepunten zoals onze tweede plaats bij de allereerste race in Diriyah en ons een-twee resultaat in Mexico staan ​​in mijn geheugen gegrift. Achteraf hadden we zeker op iets meer gehoopt, maar dat was nooit te wijten aan een gebrek aan toewijding. Ik heb altijd alles gegeven wat ik had en dat deed het team ook.”

Hoe schat je je kansen op een succesvolle afsluiting van het seizoen in Seoul in?

“De kans om te winnen is er altijd, we moeten hem alleen grijpen. Als we goed werk leveren en alles perfect samenkomt, staat niets ons meer in de weg. Het ging tijdens de laatste race in Londen niet zo goed met ons, maar op andere circuits waren we sterk. Er zijn absoluut een aantal Formule E circuits die beter bij onze auto passen dan andere. Ik hoop dat het circuit van Seoul zo’n circuit is dat bij ons past en dat we het seizoen met een overwinning kunnen afsluiten.”

Pascal Wehrlein Formule E
Pascal Wehrlein

Pascal Wehrlein:

Het circuit in Seoul is nieuw voor alle coureurs. Zie jij dit als een voordeel en hoeveel kijk je er naar uit?

“Een nieuw circuit biedt altijd kansen om het beter te doen dan in het verleden. Ik kijk uit naar Seoul, naar de stad, het land Korea en om weer een nieuw circuit te leren kennen. Ik hoop dat we twee zeer goede races zullen hebben. We gaan in ieder geval ons uiterste best doen om dit moeilijke seizoen tot een goed einde te brengen.”

Seizoen 8 eindigt in Seoul. Wat is je terugblik op het afgelopen seizoen terwijl je naar de laatste races gaat?

“We hebben gezien wat onze sterke en zwakke punten zijn. We hadden onze sterkste weekenden op de snellere circuits zoals Mexico-Stad en Monaco. We hadden het moeilijk op circuits met veel langzame bochten, zoals onlangs in Londen. In de loop van het seizoen hebben we vooruitgang geboekt, maar we hebben punten weggegooid en zwakke punten onthuld die nog moeten worden verholpen. Ik hoop dat we dit in Seoul kunnen doen en dan met hernieuwd vertrouwen het Gen3-tijdperk in kunnen gaan.”


Foto’s: Persbericht Porsche

Deel dit artikel
Standaard afbeelding
Daan Kalksma

Daan Kalksma is the owner and chief editor of Daka Racingphotos. He also takes care of PR and contacts with drivers, circuits and advertisers.

Artikelen: 31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.