Nieuw seizoen nieuwe kansen voor Loek Hartog

Op 5 maart 2022 was het zo ver, Loek Hartog kon zijn plannen voor het nieuwe race seizoen aankondigen aan zijn sponsoren en relaties. Iedereen was uitgenodigd bij de Krachtcentrale in Huizen, waar een klein museum was opgebouwd met de helmen en bekers van Loek en een nieuwe auto onder een zwart doek.

Loek Hartog
De nieuwe Bolide van Loek Hartog onder het doek

En nu voor de winst

Afgelopen seizoen was Loek zijn eerste jaar tussen de grote namen in de Porsche Cup klasses. Het internationale avontuur begon in de Porsche Carrera Cup Deutschland bij het team Black Falcon. Het werd een seizoen met ups en downs waarin vooral veel ruimte was om te leren.

Nadat Loek in 2020 het Porsche Carrera Cup Benelux kampioenschap binnen had gehaald, begon hij met grote verwachtingen aan het Duitse kampioenschap. Helaas was het minder makkelijk dan gedacht om op het podium te belanden door de hoge kwaliteit van de rijders in het veld. Hiernaast moest iedereen wennen aan de gloednieuwe Porsche 992 Cup-auto.

Er zaten weekenden bij om te vergeten zoals de races in Oschersleben en op de Sachsenring, maar er zaten ook races bij waar Loek echt kon laten zien wat hij in zijn mars heeft. In de thuisrace op Circuit Zandvoort kon Loek goed meekomen met de kop van het veld. Zijn ervaring op het circuit hielpen mee aan een geweldige tweede plaats voor het team en zijn eerste podium van het seizoen. In het laatste raceweekend op de Hockenheimring ging het erg goed waardoor Loek de rookie titel kon binnenhalen.

Dit seizoen gaat Loek opnieuw meestrijden om de titel in de Porsche Carrera Cup Deutschland met het team Black Falcon. De doelen voor het seizoen zijn duidelijk; hij wil vaker op het podium eindigen en hij wil ieder raceweekend punten scoren. Nu Loek de meeste circuits van de kalender kent, kan hij zich echt gaan focussen op het racen. Naast zijn kennis van de circuits doet Loek er voor dit seizoen alles aan om topfit aan de start te verschijnen. Voor het komende seizoen wil Loek aan niks anders denken dan racen.

Een nieuw avontuur

Naast de aankondiging van het nieuwe seizoen in de Porsche Carrera Cup Deutschland was er nog ander groot nieuws om te delen. Wat eerst niet voor mogelijk leek is nu toch werkelijkheid geworden. Loek gaat volgend jaar in de Porsche Mobil 1 Supercup rijden! Dit is het hoogste niveau van alle Porsche Cup klasses in de wereld waarbij er in het voorprogramma van de Formule 1 wordt gereden. Hier heeft Loek de afgelopen zes jaar van gedroomd.

De week voor de bekendmakingen werd het contract ondertekent bij het Italiaanse team Ombra Racing. Het Engelse team Parker Revs motorsport moest helaas de stekker uit hun Supercup programma trekken, waardoor er een plekje vrij kwam in het startveld. Deze plek ging naar Ombra Racing. Het team ging direct op zoek naar een jonge rijder met ervaring die het team goed kon leiden. Zo kwamen ze terecht bij Loek.

Er ontstond gelijk een familiegevoel binnen het Italiaanse team. Het team is totaal het tegenovergestelde van de teams die Loek tot nu toe gewend is. Iedereen is extreem gemotiveerd en er wordt vrij impulsief gewerkt. Dit past erg goed bij de persoonlijkheid van Loek, waardoor er vanaf het eerste moment een goede band ontstond. Voor het volledige Supercup seizoen moet Loek nog wel wat funding bij elkaar zien te krijgen. Hiervoor is hij nog op zoek naar partners die interesse hebben om dit raceavontuur samen aan te gaan.

Door al het harde werk kan Loek nu van start gaan in de Supercup op circuits zoals Imola, Monaco, Spa, Silverstone en Zandvoort. Hier zal hij de strijd aangaan, in het Rookie kampioenschap, met onder anderen Bastian Buus en zijn Nederlandse concullega Morris Schuring.

Loek Hartog
Het interieur van Loek zijn nieuwe race bolide

Documentaire

Van het afgelopen seizoen, waar Loek zijn rookie titel binnen haalde, is een mooie documentaire gemaakt door Jurre Alma, een filmmaker en goede vriend van Loek. De trailer is nu te zien op de sociale kanalen van Loek en de eerste van de zeven afleveringen zal op 13 maart om 19:00 verschijnen op zijn YouTube kanaal. Kijk het volledige seizoen nu hier.

Tot slot wil Loek al zijn partners heel erg bedanken voor de steun tijdens dit avontuur. Hij is hier ontzettend gelukkig en dankbaar voor. Zonder deze partners was het niet mogelijk geweest de droom van Loek Hartog werkelijkheid te maken.

Aflevering 1 van Chasing The Dream, de nieuwe documentaire over Loek zijn 2021 seizoen

Racekalender 2022

 • 22-24 april / Imola / Supercup
 • 05-07 mei / Spa-Francorchamps / Carrera Cup Deutschland
 • 20-22 mei / Red Bull Ring / Carrera Cup Deutschland
 • 27-29 mei / Monte Carlo / Supercup
 • 17-19 juni / Imola / Carrera Cup Deutschland
 • 24-26 juni / Zandvoort / Carrera Cup Deutschland
 • 01-03 juli / Silverstone / Supercup
 • 08-10 juli / Red Bull Ring / Supercup
 • 22-24 juli / Paul Ricard / Supercup
 • 05-07 augustus / Nurburgring / Carrera Cup Deutschland
 • 19-21 augustus / Lausitzring / Carrera Cup Deutschland
 • 26-28 augustus / Spa-Francorchamps / Supercup
 • 02-04 september / Zandvoort / Supercup
 • 09-11 september / Monza / Supercup
 • 23-25 september / Sachsenring / Carrera Cup Deutschland
 • 21-23 oktober / Hockenheimring / Carrera Cup Deutschland

Tekst en foto’s: Daan Kalksma

Deel dit artikel
Standaard afbeelding
Daan Kalksma

Daan Kalksma is the owner and chief editor of Daka Racingphotos. He also takes care of PR and contacts with drivers, circuits and advertisers.

Artikelen: 31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.