Mooi raceweekend in Zolder voor Loek Hartog

Afgelopen weekend reed Loek Hartog weer in de Porsche Carrera Cup Benelux. De twee Races werden gereden in het bijprogramma van de DTM, dat voor de eerste keer in lange tijd weer terugkeerde op het Belgische circuit van Zolder.

Loek Hartog Zolder
Loek op het podium

Een prima kwalificatie

Zaterdag ochtend vroeg om 9 uur ging de kwalificatie van de Porsche Carrera Cup Benelux van start in Zolder. Voor race één wist Loek een vierde startplek te behalen en voor race twee een derde startplek. Vergeleken met de p5 en p4 in Spa een nog beter begin van het weekend.

Lastige eerste race

Zaterdagmiddag werd race één verreden. Bij de start rolde Loek iets te vroeg weg en had daarna veel wheelspin. Nog voor de eerste bocht lag hij op een zevende plek en moest zich gaan terug knokken tijdens de dertig minuten durende race. Na een aantal ronden wist hij de mannen voor hem in te halen en lag hij weer op de vierde positie. Na een aantal gele vlaggen en safetycars kwam Loek als vierde over de streep maar kreeg helaas na de race nog een straf waardoor hij als achtste werd geclassificeerd.

Loek Hartog Zolder
Ready to race!

Goed resultaat in race twee 

In race twee ging het een stuk beter voor Loek. De start ging goed en hij kon de eerste bocht in een derde positie door. De rest van de race verliep vrij rustig en zonder grote problemen. Loek kon nog een tijdje de twee koplopers goed volgen, maar moest genoegen nemen met een derde plek bij de finish.

De volgende race van de Porsche Carrera Cup Benelux word verreden tijdens het pinksterweekend op circuit Zandvoort.

Resultaten Loek: Spa – R1 P2 – R2 P1 / Zolder – R1 P8 – R2 P3


Tekst: Daan Kalksma
Foto’s: Loek Hartog / Ronald Vermeulen

Deel dit artikel
Standaard afbeelding
Daan Kalksma

Daan Kalksma is the owner and chief editor of Daka Racingphotos. He also takes care of PR and contacts with drivers, circuits and advertisers.

Artikelen: 31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.