Larry ten Voorde trapt tweede seizoenshelft af met overwinning

Larry ten Voorde is goed begonnen aan de tweede helft van het Porsche Carrera Cup Deutschland-seizoen. Zaterdag won hij de negende ronde van het kampioenschap op de Nürburgring. “Het was een race vol actie. Ik ben blij dat het nu goed gaat na een moeilijke seizoenstart. Ik heb drie van de laatste vier races gewonnen, zo moet ik blijven doorgaan”, zegt ten Voorde. Aan het stuur van zijn Porsche 911 GT3 Cup behaalde Bastian Buus zijn derde opeenvolgende podiumplaats met een tweede plaats, gevolgd door Dylan Pereira op de derde plaats.

Larry ten Voorde op de Nürburgring
Porsche 911 GT3 Cup, Larry ten Voorde (NL), Porsche Carrera Cup Deutschland, Nürburgring 2022

Toeschouwers in de Eifel werden getrakteerd op een mooie Porsche Carrera Cup race in het voorprogramma de het ADAC GT Masters. Eerst verloor pole-sitter Pereira de leiding bij de start aan Porsche Junior Laurin Heinrich. Kort hierna kon Larry ten Voorde de leiding overnemen door een inhaalactie op de baan. Een safety car-fase zorgde ervoor dat het veld even geneutraliseerd werd en dat de rijders zich weer konden gaan opmaken voor een goede herstart. Bij de herstart verdedigde ten Voorde zijn voorsprong terwijl Heinrich na een aanrijding een inhaalrace moest gaan rijden. De volgorde voorin was ten Voorde voor Pereira en Buus. In een spannende eindsprint verdedigde titelverdediger Ten Voorde zijn eerste plaats, terwijl Buus in de slotronde naar de tweede plaats wist te komen. “Mijn plan was om af te wachten of de jongens vooraan een fout zouden maken. Ik was zo gefocust op mijn duel met Dylan Pereira dat ik niet besefte dat we al in de laatste ronde zaten”, legt Buus uit.

Larry ten Voorde, Bastiaan Buus en Dylan Pereira
Podium: Robert van Teijlingen, Bastian Buus (DK), Allied Racing, Larry ten Voorde (NL), Team GP Elite, Dylan Pereira (L), IronForce Racing by Phoenix, Porsche Carrera Cup Deutschland, Nürburgring 2022

Pereira kwam uiteindelijk over de finish op de derde plaats. “Helaas maakte ik kort voor het vallen van de vlag een fout die me de tweede plaats kostte. Mijn snelheid was over het algemeen was super dus ik denk dat we een goede kans maken op de overwinning van de race op zondag”, zegt de 25-jarige. De Luxemburger werd over de finish gevolgd door het Nederlandse kwartet Loek Hartog, Rudy van Buren, Morris Schuring en Max van Splunteren. Lorcan Hanafin uit het Verenigd Koninkrijk eindigde als achtste als beste rookie.

De race van Larry ten Voorde terugkijken?

Foto: Persbericht Porsche

Deel dit artikel
Standaard afbeelding
Daan Kalksma

Daan Kalksma is the owner and chief editor of Daka Racingphotos. He also takes care of PR and contacts with drivers, circuits and advertisers.

Artikelen: 31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.