Jules Gounon en Fabian Schiller vieren hun tweede overwinning van het seizoen op de Nürburgring

Het Drago Racing Team heeft met Jules Gounon en Fabian Schiller zondag de spannende achtste ronde van de ADAC GT Masters op de Nürburgring gewonnen. Fabian Schiller kwam na 42 ronden als eerste over de finish in de Mercedes-AMG GT3 Evo met startnummer 4 en zorgde zo voor de tweede overwinning voor Mercedes-AMG in dit raceweekend van de ADAC GT Masters. “Het was een geweldige race. Onze auto reed fantastisch en we hadden een goed tempo. We waren zaterdag derde en nu hebben we gewonnen – ik ben helemaal blij”, zei de 24-jarige coureur. 23.500 fans werden getrakteerd op spectaculaire en opwindende races en zorgden voor een nieuw bezoekersrecord voor het Duitse GT-kampioenschap op de Nürburgring.

ADAC GT Masters Nürburgring 2022
ADAC GT Masters 7. + 8. Rennen Nürburgring 2022 – Foto: Gruppe C Photography

In de eerste helft van de race leek het wel op een kopie van de zaterdagrace. Net als Raffaele Marciello een dag had pole-sitter Maro Engel in dezelfde auto de leiding in de eerste helft van de race op zondag. Jules Gounon bleef echter heel dichtbij zijn Mercedes collega. De tweede Mercedes-AMG van het Mann-Filter Team Landgraf met aan het stuur Frank Bird volgde op de derde plaats.

Ook na de verplichte pitstop bleef deze volgorde voorlopig van kracht. Raffaelle Marciello kreeg na de pitstops een strafronde voor het blokkeren van zijn achtervolger Schiller in de pitlane en moest Fabian Schiller, die het stuur van Jules Gounon had overgenomen, voorbij laten gaan. Fabian controleerde de race vooraan en stelde, na een vlekkeloze prestatie, de tweede overwinning van het seizoen voor zijn team veilig met een voorsprong van 4,6 seconden op Raffaele Marciello.

Jules Gounon en Fabian Schiller
ADAC GT Masters 7. + 8. Rennen Nürburgring 2022 – Foto: Gruppe C Photography

Joel Sturm van Allied-Racing bekroonde opnieuw een tactisch meesterwerk met de derde plaats in de Porsche 911 GT3 R met startnummer 22. Na een bliksemstart had zijn teamgenoot Sven Müller zich in de eerste ronde al van de twaalfde naar de vijfde plaats gevochten. Een vroege pitstop en de penalty van de Mercedes-AMG voor hem verzekerden de laatste plaats op het podium voor het Porsche-duo.

Kijk beide ADAC GT Masters races van afgelopen weekend hier terug!

Race 1 – zaterdag

Race 2 – zondag


Foto’s: Persbericht ADAC GT Masters

Deel dit artikel
Standaard afbeelding
Daan Kalksma

Daan Kalksma is the owner and chief editor of Daka Racingphotos. He also takes care of PR and contacts with drivers, circuits and advertisers.

Artikelen: 31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.