Dylan Pereira boekt zijn tweede overwinning van het seizoen op de Nürburgring

Dylan Pereira boekte zondag zijn tweede overwinning in het Porsche Carrera Cup Deutschland-seizoen. Op de Nürburgring behaalde de Luxemburger een indrukwekkende lights-to-flag overwinning. “Mijn start was geweldig en ik reed een foutloze race. Ook hebben we de bandendruk iets verlaagd ten opzichte van zaterdag om de banden op de optimale werktemperatuur te krijgen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen”, zegt Pereira. Posities twee en drie gingen naar Porsche Junior Laurin Heinrich en de Nederlander Loek Hartog.

Dylan Pereira first place
Podium: Dylan Pereira (L), IronForce Racing by Phoenix, Porsche Carrera Cup Deutschland, Nürburgring 2022

Onder blauwe luchten en temperaturen van 22 graden Celsius controleerde Pereira twee kritieke situaties aan het stuur van zijn bolide: bij de start kon de 25-jarige zijn pole-positie omzetten in de leiding, en bij de herstart na een safety car-fase verdedigde Pereira met succes zijn eerste plaats. Na 21 ronden kwam de coureur uit het Luxemburgse Schouweiler als eerste over de finish. Kampioenschapsleider Heinrich eindigde als tweede nadat hij halverwege de race de Nederlander Larry ten Voorde passeerde. “Het was een zwaar maar eerlijk gevecht met Larry ten Voorde. Zulke intense duels zijn precies waar de Porsche Carrera Cup om bekend staat. Na mijn tiende plaats op zaterdag, ben ik blij dat ik vandaag mijn voorsprong in het kampioenschap heb kunnen uitbreiden met een tweede plaats”, zegt Heinrich.

Loek Hartog, Morris Schuring
Porsche 911 GT3 Cup, Loek Hartog (NL), Porsche Carrera Cup Deutschland, Nürburgring 2022

Hartog was verheugd met zijn derde podiumresultaat van het seizoen. Bij de start zakte de coureur iets terug van de derde naar de vijfde plaats, maar werkte zich weer op naar de top drie. “Het was een turbulente race. Sommige van mijn inhaalacties waren een beetje gedurfd, maar ik werd ervoor beloond”, aldus Hartog. De toeschouwers werden getrakteerd op een vijfvoudige strijd om de vierde plaats. De drie jonge rijders Bastian Buus, Morris Schuring en Huub van Eijndhoven zetten de winnaar van zaterdag ten Voorde en zijn landgenoot Max van Splunteren onder druk. Na vele malen van plaats te hebben gewisseld, was de volgorde bij de vlag Schuring voor Buus, ten Voorde, van Splunteren en van Eijndhoven.

“De start van de tweede seizoenshelft verliep net zo goed als de eerste acht races: twee aangrijpende races, veel inhaalmanoeuvres en een geweldige sfeer met overvolle tribunes. Ik kan niet wachten op de volgende races”, zegt Hurui Issak, projectmanager van de Porsche Carrera Cup Deutschland.