De Paul Miller Racing BMW M4 GT3 pakt de IMSA Sprint Cup kampioenschapstitel!

In hun allereerste seizoen met BMW en de BMW M4 GT3 won Paul Miller Racing het IMSA Sprint Cup Kampioenschap na een vierde plaats in de GTD-klasse op Road America. De #1 BMW M4 GT3 van Bryan Sellers en Madison Snow heeft dit seizoen twee GTD sprintrace-overwinningen behaald in Long Beach en Lime Rock Park. Met het resultaat wat op Road America behaald is hebben de coureurs van Paul Miller Racing nu 2343 punten in het klassement en kunnen ze niet meer worden ingehaald in de resterende sprintrace op VIRginia International Raceway eind augustus. Dit betekent de eerste titeloverwinning voor de gloednieuwe BMW M4 GT3.

Paul Miller Racing
Bryan Sellers en Madison Snow in de Paul Miller Racing BMW M4 GT3

Minder geluk voor BMW M Team RLL en Turner Motorsport

BMW M Team RLL beleefde opnieuw een zware dag en eindigde als vijfde in de GTD PRO-klasse in de twee uur en veertig minuten durende IMSA race. De race ging in de aller eerste ronde al helemaal mis voor de #25 MOTUL BMW M4 GT3. John Edwards meldde via de radio dat er een elektronica probleem was dat hij de auto moest resetten. Dit betekende dat hij de auto tot stilstand moest brengen en zijn goede startpositie wel kon vergeten. Problemen bleven de auto teisteren tijdens de stints van Connor De Phillippi, waardoor de auto uiteindelijk als vijfde de finish haalde.

Terwijl Paul Miller Racing als vierde eindigde om het IMSA Sprint Cup Championship binnen te halen, had Turner Motorsport wat pech in de GTD-klasse. Robby Foley startte de race vanaf pole position in de #96 BMW M4 GT3. Hij leidde de hele eerste stint en gaf de auto na 40 minuten in de wedstrijd over aan Bill Auberlen tijdens de eerste caution van de race. Helaas werd Auberlen, die als tweede op de baan reed, in de laatste fase van de race in bocht vijf aangetikt en spinde hij. Hierdoor zakten zei naar de tiende plek en verloren zo hun podium.

P90474611 highRes road america usa 5th
John Edwards en Connor De Phillipi in de RLL Motorsport BMW M4 GT3

Bryan Sellers: “Vandaag was misschien niet onze beste race, maar we hadden één doel en dat was het winnen van de Sprint Cup-titel. Nadat we de Rolex 24 op Daytona hadden gemist, was dat het enige kampioenschap dat we nog konden winnen, en we hebben het gedaan het met nog één sprintrace te gaan. We kunnen nu met opgeheven hoofd racen en ons concentreren op het behalen van nog een overwinning voor de BMW M4 GT3. We zijn erg blij met onze samenwerking met BMW en kijken uit naar wat de toekomst in petto heeft.”

Connor De Phillippi: “We kunnen de laatste tijd gewoon geen rust nemen als team. Ik heb medelijden met de jongens die dag en nacht aan de auto werken. Hopelijk hebben we alle pech uit de weg en kunnen we een goed resultaat behalen op de Virginia International Raceway.”


Foto’s Persbericht BMW Motorsport

Deel dit artikel
Standaard afbeelding
Daan Kalksma

Daan Kalksma is the owner and chief editor of Daka Racingphotos. He also takes care of PR and contacts with drivers, circuits and advertisers.

Artikelen: 31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.