De droom van Loek Hartog wordt werkelijkheid

Komend weekend is het dan eindelijk zo ver, het eerste raceweekend van de Porsche Supercup gaat beginnen op het Italiaanse circuit van Imola. Het is voor Loek Hartog een droom die uitkomt om te mogen racen in de Supercup en daarnaast is het ook nog eens de thuisrace van het Italiaanse team.

unnamed 8

Goede testdagen

Voor de start van het seizoen waren er nog de officiële testdagen van de Porsche Supercup in Imola. Deze test bestond uit twee dagen met een ontzettend vol testprogramma voor Loek en zijn nieuwe team. Het doel was om de juiste setup te vinden en om het team goed te leren kennen voor de start van het seizoen.

De testdagen waren erg succesvol voor Loek en het team. “Na een fitnesscheck in Stuttgart ben ik gelijk afgereisd naar Imola. Ik was erg tevreden met de eerste testdag daar. We hebben met het team, Ombra Racing, geprobeerd de baan te leren begrijpen. Uit een eerdere test op het circuit van Paul Ricard hadden we al een aantal setup tweaks gevonden voor de voorkant van de auto en de aandrijflijn. Deze setup veranderingen konden we nu gelijk goed testen in Imola en zijn er grote stappen gemaakt ten opzichte van vorig seizoen”.

Naast het testen op de baan waren er ook de media sessies waaronder verschillende fotoshoots, het opnemen van de promo filmpjes voor het nieuwe seizoen en de interviews met verschillende tv-zenders. “Dit was heel erg leuk om onderdeel van te zijn en het ging ook allemaal heel erg goed.”

De eerste dag sloot Loek af op de twaalfde positie omdat er nog heel erg veel geëxperimenteerd werd met de setup van de auto. Toch was deze positie boven verwachting. Op de ochtend van de tweede dag lag de focus vooral op de longruns waarin consistentie en banden sparen het belangrijkst is. Aan het einde van de tweede dag ging Loek nog de baan op voor wat kwalificatie runs waar hij uiteindelijk de vijfde tijd kon neerzetten. Dit was tevens ook de vijfde algemene tijd van beide testdagen. “Uiteindelijk hebben we ook nog wat snelheid achter de hand gehouden aangezien er echt heel veel potentie in de auto zit en we dat natuurlijk niet willen laten zien aan de concurrentie. We zijn erg tevreden en sluiten de test dan ook met een goed gevoel af”.

Kort na de testdagen moest Loek gelijk door naar Leipzig voor het Porsche rookie programme. In dit programma is er plek voor zes jonge coureurs waaronder Bastian Buus, Morris Schuring, Alexander Fach en natuurlijk Loek. Dit zijn allemaal hele snelle jonge gasten die dit jaar gaan strijden om de rookie titel van de Porsche Supercup. In Leipzig kreeg de groep een rondleiding door de fabriek en nog meer duidelijkheid over het Supercup seizoen. Hiernaast waren er ook een aantal leuke activiteiten zoals het zelf aan motoren sleutelen en een offroad experience.

Loek Hartog

Start van het seizoen

Het ziet er naar uit dat het behoorlijk regenachtig gaat worden komend weekend in Imola. Dit betekent dat de situatie voor iedere coureur weer compleet anders is. Loek is al goed voorbereid op deze omstandigheden: “de regenjassen en paraplu’s zijn ingepakt”.

Gelukkig heeft het team van Loek al onboard beelden van de nieuwe Supercup auto in de regen op Imola. Deze beelden kunnen goed gebruikt worden om te analyseren en misschien een klein voordeel te hebben met de setup in vergelijking tot de andere teams.

Het beloofd een erg spannend seizoen te worden met een startveld van 32 auto’s en 16 coureurs die echt in contentie zijn voor de podiumplaatsen.  Uit de testdagen blijkt dat het zeker reëel is voor Loek om in de voorhoede van het veld te zitten. Het doel is in ieder geval de top tien maar Loek is extra tevreden met top vijf klasseringen. Ook weet Loek dat de kwalificaties echt heel belangrijk zijn en de focus zal dus vooral liggen op een zo goed mogelijke kwalificatie. “Ik wil zo veel mogelijk punten mee naar huis nemen na het weekend in Imola. Het is een groot startveld met heel veel competitieve coureurs dus een foutje mag je jezelf eigenlijk niet veroorloven. Dit weerhoudt mij er niet van om alles te gaan geven wat ik heb” aldus Loek.


Tekst: Daan Kalksma
Foto’s: Persbericht Loek Hartog

Deel dit artikel
Standaard afbeelding
Daan Kalksma

Daan Kalksma is the owner and chief editor of Daka Racingphotos. He also takes care of PR and contacts with drivers, circuits and advertisers.

Artikelen: 31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.